Υποψήφιος

Κουκάκης Θ. Σταύρος

Ο Σταύρος είναι Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. 

Εργάζεται από το 1993 ως Δημοσιογράφος σε εφημερίδα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, ιστοσελίδες,

Το Νοέμβριο του 2010 εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Τρίπολης.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Τρίπολης (2013) με αρμοδιότητες σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού, καθώς και στην Δημοτική Ενότητα Τεγέας.

Διετέλεσε Καθηγητής Δημοσιογραφίας στα ΙΕΚ Τρίπολης, ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε ημερίδες αθλητικού περιεχομένου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έχει παρακολουθήσει ημερίδες και σεμινάρια της Super League και της UEFA.

Δεκαπέντε χρόνια στα «Καθημερινά Νέα», πέντε χρόνια στα «Πρωινά Νέα», δεκαέξι χρόνια με δική του εκπομπή στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, ξεπερνώντας τις 2.000 ώρες σε εκπομπές, ενώ μέσα και από την Τηλεόραση έχει μεταδώσει αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Για δώδεκα χρόνια ήταν Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Αστέρα Τρίπολης, βιώνοντας όλη την πορεία της ομάδας από την συμμετοχή στην Δ’ Εθνική έως την Super League, τους ομίλους του Europa League και την συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Έχει συνεργαστεί με τρεις Περιφερειάρχες Πελοποννήσου σε θέματα Τύπου, ενώ έχει βραβευθεί είκοσι δύο φορές μέχρι σήμερα για την παρουσία του στα κοινά και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Από το 1995 ασχολείται ενεργά με τα Διοικητικά του μπάσκετ, έχοντας εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου), ενώ επανεκλέγεται Πρόεδρος της Ένωσης από το 2018 έως σήμερα.

Ως συγγραφέας έχει γράψει τρία βιβλία:

– «Δέκα και Ένα Χρόνια» (2002)

– «Η Ιστορία Ενός Σαραντάρη» (2016)

– «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων» (2021)

Όλα τα βιβλία έχουν τιμηθεί από τον ΠΣΑΤ έχοντας αποσπάσει τέσσερα βραβεία πανελλαδικού επιπέδου και έχουν την τιμητική τους θέση στην βιβλιοθήκη του Μουσείου του Μπάσκετ στην Θεσσαλονίκη.

Από νεαρή ηλικία έπαιξε μπάσκετ, στον ΑΓΣ Ιωαννίνων (1984-1987), στον ΓΣ Αρκαδίας (1987-1990), στην ΑΕΚ Τρίπολης (1990-1994) και στον Αρκαδικό (1994-1995), ενώ ασχολήθηκε και με την προπονητική όπου έχει κερδίσει ένα αργυρό μετάλλιο με την ΑΕΚ Τρίπολης, ως μέλος του προπονητικού team.

Γεννήθηκε στην Τρίπολη, όπου ζει μόνιμα.

Σήμερα, είναι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Τρίπολης και είναι πάλι υποψήφιος με την παράταξη του Γιάννη Σμυρνιώτη «Τρίπολη Ενωμένοι Μπροστά» και δηλώνει ότι «Με αίσθημα ευθύνης και με σεβασμό στους συμπολίτες μου, συνεχίζουμε με το Γιάννη Σμυρνιώτη την αυτοδιοικητική μας πορεία, με παρακαταθήκη αποδεδειγμένο έργο, για την αλλαγή στο Δήμο Τρίπολης με όραμα, γνώση και ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ»