Υποψήφιος

Εικοσιδέκα Χ. Μαρία

Η Μαρία είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στην Κανδήλα και το Γυμνάσιο – Λύκειο στο Λεβίδι.

Σπούδασε στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής και μετά την αποφοίτηση της υπηρέτησε σε σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Σύζυγος του αείμνηστου Μιχάλη Δεληγιάννη Σχολικού Συμβούλου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει δυο παιδιά την Χρυσούλα και τον Κώστα, Φαρμακοποιούς.

Διορίστηκε στην Δημόσια Εκπαίδευση και υπηρέτησε σε σχολεία του Λεβιδίου .

Το 1980 αποσπάστηκε σε σχολεία της Γερμανίας και για 5 χρόνια υπηρέτησε στην Frankfurt (Φρανκφούρτη).

Διετέλεσε Διευθύντρια του Γυμνασίου και Λυκείου Λεβιδίου.

Εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος Τρίπολης (Π.Ε. Λεβιδίου) για τις περιόδους 2011-2014 και 2014-2019 με την παράταξη «ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ».

Αντιδήμαρχος (2011-2013) και Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής (2013-2014) με σημαντική συμβολή στη δημιουργία θεσμών στήριξης συμπολιτών που επλήγησαν από την κρίση (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο, Φαρμακείο, Οδοντιατρείο, Φροντιστήριο, Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών).

Ασχολήθηκε και ασχολείται με τα πολιτιστικά δρώμενα περιοχών του πρ. Δήμου Λεβιδίου (Λεβίδι, Κανδήλα, Βλαχέρνα).

Γεννήθηκε στην Κανδήλα Αρκαδίας όπου και ζει.

«Η απόφαση μου να συνεχίσω να ασχολούμαι με τα δημοτικά είναι καρπός ώριμης σκέψης και προβληματισμού. 

Στηρίζεται στη γνώση των προβλημάτων του Δήμου μας, γνώση που απέκτησα μέσα από την θητεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Φίλες και φίλοι,

Γνωριζόμαστε και αυτό είναι πολύ σημαντικό στη σχέση αξιοπιστίας μεταξύ μας για τα οράματα, τα ιδανικά και την αγάπη μας γι’ αυτόν τον τόπο.

Πιστεύω στην προσπάθεια που μας ενώνει, στη δύναμη των ανθρώπων που αγωνίζονται και τολμούν για ένα καλύτερο αύριο, στην ισόρροπη ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Για εμένα η συμμετοχή στα κοινά είναι προσφορά στον συμπολίτη μας. 

Αρνούμαι κατηγορηματικά λειτουργίες και πρακτικές χωρίς διαφάνεια, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς ευαισθησία και σεβασμό στην πολίτη. 

Χωρίς όραμα και προοπτικές για το αύριο του τόπου μας.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης ζητώ την στήριξή σας για να αντιμετωπίσουμε μαζί τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, για ένα Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό μα πάνω απ’ όλα ανθρώπινο.

Η εμπειρία, η γνώση, η τόλμη, η αταλάντευτη θέληση, η αγάπη για τον Δήμο μας, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του του επικεφαλής της παράταξης μας Γιάννη Σμυρνιώτη και όλων μας μας επιβάλει να δουλέψουμε ενωμένοι για μια καλύτερη ποιότητα ζωής με στόχους ρεαλιστικούς και συγκεκριμένους.

Με τιμή

Μαρία Εικοσιδέκα»